F1 på Monza!
11 september, 2021
Kan Alexander Ovechkin slå det omöjliga rekordet?
3 oktober, 2021

Formel 1 från ryska rivieran

Drama utlovas från OS-parken i Sochi idag. VM-ledande Max Verstappen startar sist efter dubbla bestraffningar. Största konkurrenten Lewis Hamilton återfinns i ruta fyra vilket med största sannolikhet betyder att Max kommer att förlora sin ledning efter dagens race.

Vädret i Sochi har varit ostadigt under hela helgen och regn väntas även under söndagen. Med murar tätt intill banan är det upplagt för ett annorlunda resultat. Precis som i gårdagens kval. Det var första gången sedan 2004 som en McLaren, en Ferrari och en Williams startar top tre!

Lando Norris tog överraskande pole igår efter en strålande insats i det upptorkande kvalet. Att han ska lyckas hålla Lewis bakom sig under racet ser jag dock som mindre sannolikt. Men en pallplats kan det mycket väl bli, vilket i så fall skulle innebära hans andra raka!

Fernando Alonso startar sexa. Men om det blir luriga förhållanden så levererar alltid den rutinerade spanjoren. Räkna med topp fem!
En annan rutinerad förare är Seb Vettel från ruta elva. Letar sig med största sannolikhet in i top tio.

Utöver detta så kommer en vindsnabb Max Verstappen att såga sig upp genom fältet. Topp tre är inte omöjligt om vädret tillåter.
Missa inte dagens tävling!

1. Hamilton
2. Norris
3. Verstappen
4.  Bottas
5. Alonso
6. Sainz
7. Perez
8. Vettel
9. Ricciardo
10. Russell