Kan Alexander Ovechkin slå det omöjliga rekordet?
3 oktober, 2021
Bra plus igår. Nytt spel ikv på kvartsfinalerna ifrån Palm Springs. Vi lastar emot dvärgen.
14 oktober, 2021

Baren tyvärr inte på plats i år men spelvärden hittas ifrån Indian Wells 1/8-delsfinaler – onsdag.

Indian Wells Masters – ett av världens största och absolut mysigaste idrottsevent som cirkulerar där ute går detta år av stapeln under hösten istället för traditionsenliga mars månad varje år. Undertecknad har haft privilegiet att vara på plats de senaste åren och vi på Oddsbaren hade givetvis varit på plats även i år om det inte vore för det här eländiga kinesiska viruset och oändliga reserestriktioner det som bekant medfört världen över.

Här är en liten tillbakablick från senast det begav; https://www.oddsbaren.com/2019/03/08/indien-wells-pa-plats-golf-elias-ymer-patetiska-publikvardar-fredagsoddsen-och-langtidsspelen-m/?preview_id=3426&preview_nonce=3664a92e63&preview=true&_thumbnail_id=3427

Eller senast var ju egentligen mars 2020. Vi hoppade på flyget över Atlanten ungefär 2,5 sekunder efter att turneringen offentliggjort att de ställer in turneringen pga att Coronan hade spridit sig in i delstaten. Ett par timmar och dygn senare var sedan hela världen i stort sett lamslagen och nedstängd och det är väl typ först nu det börjar kännas som att den mest miserabla perioden är över av den här pandemin.

Hur som helst, rekommenderar starkt samtliga att åtminstone någon gång i livet vara på plats i Kaliforniens öken under detta event. Vädret, maten, utelivet, golfbanorna och tennisområdet är allt i yppersta världsklass.

I år får det som sagt tyvärr följas på plats från Malta denna gång och då TV-tiderna inte är allt för behagliga har tyvärr en hel del matcher förblivit osedda. Nu när det snart ska servas igång åttondelar börjar det dock bli läge att kliva in med keramiken och finna lite spelvärden.

Indian Wells åttondelar start kl 20.00 – onsdag

Aslan Karatsev vs Hubert Hurkazc. SPEL Karatsev till 2,55 SCANDIBET
Tycker oddsen stigit på ryssen Karatsev lite väl mycket sista timmarna för att avstå spel här. De möttes för någon vecka sedan i liknande spelförhållanden i San Diego och där gick Karatsev segrande i ett komfortabelt skiljeset. Hurkazc den klart mer stabile av dessa herrar men har Karatsev en bra bollträff för dagen kommer Hurkascz långa, gängliga och ganska så långsamma kropp få svårt att hinna med. Hurkazc gillar att styra spelet centralt i banan, det kommer han mest troligt inte få göra här. 2,55 är 15-25 punkter för högt på Karatsev. Helt klart.

Schwartzman vs Casper Ruud. SPEL Schwartzman +1,5 set till 1,86 – BETHARD
Ruud är på total frammarsch i rankingtabellen och städar av motstånd av hög kvalité i parti och minut. Detta till trots, jag tycker ändå oddsättningen här är lite skev. Vi snackar om dvärgen Diego Schwartzman som ändå varit stabil top 20 spelare i flera år och trivs väldigt bra i dessa spelförhållanden på detta underlag. Borde passa Schwarre rätt så bra detta också, spelstilsmässigt. Att Schwartzman nyper minst ett set här till 1,86 – taget.

Tommy Paul vs Cam Norrie. SPEL Paul +1,5 set till 1,70 – Bet365
Även detta ett odds som stigit alldeles för mycket för att undvika. Paul var stundtals briljant mot Rublev häromdagen. Norrie är förvisso både formstark och blivit en jävel på att få med sig tighta jämna matcher men den här matchen ska ändå vara mer jämnt prissatt med rådande förutsättningar. 2-0 inbördes möten till Paul, hemmaplan och en matchup som inte på något sätt ska missgynna amerikanen. Norrie är dessutom ingen spelare som mosar sina motståndare, han gnetar snarare ut dem. Att Paul får med sig minst ett set här till 1,70 – dunderläckert.

Taylor Fritz vs Jannik Sinner. SPEL FRITZ 3,15 – Scandibet
Brutal form på Sinner men måste bara testa Fritz här. Ruggigt fin seger igår mot Berrettini och även om Sinner är vass, Fritz har serven och offensiven att störa Sinner här. Spelförhållanden här i Indian Wells, Palm Springs passar amerikanen Fritz på bästa sätt. Fint skrällodds till 3,15.