Slakt att vänta? Superodds till över dubbla pengen. – Doktorn
19 oktober, 2021
Bombmatta av spel utrullad från Paris Masters – onsdag.
3 november, 2021

Marknaden toksnett ute i St Petersburg. (2,10)

Inomhussväng i Europa och tennissäsongen 2021 närmar sig sitt slut även om vi har kvar både Masters i Paris, slutspelet i Turin och inte minst Stockholm Open som har samlat på sig större namn än på länge.

Just nu pågår det turneringar i Wien och St Petersburg parallellt och inne i semifinalsfasen i den ryska tävlingen har jag under natten hittat ett rejält övervärde mellan Marin Cilic och Botic Van de Zandschulp. Ett odds som bör droppa rejält under morgonen fram till matchstart.

ATP St Petersburg. Start tidigast kl 14.30 Lördag.

Marin Cilic vs Botic Van De Zandschulp. SPEL Marin Cilic 2,10Scandibet
Först och främst, holländarens namn är både så fult och svårstavat att vi hädanefter benämner honom som Botty istället. Blir enklare så.

För mig är detta ett helt åt helvete felsatt odds. Den Cilic jag sett under denna vecka och föregående vecka är en Marin Cilic som börjar närma sin fornstora form och höjd i sitt spel. Det är en Cilic som där och då var gjuten som top10 i världen, alltid gick långt i slams och till och med kammade hem en slam i New York 2014. Detta under en period där Nadal, Roger och Djoko var som mest dominanta. Det är inte många som mäktat med de senaste 10-15 åren.

Vad vill jag ha sagt? Jo, att när Cilic hittar bollträffen och självförtroendet är han en spelare som fortfarande är uppe och nosar på top10 i världen. Hans motståndare Botten däremot, rankad 69a i världen, 26 år gammal och aldrig ens varit i närheten av top 40 i världen.

Spelstilarna?

Cilic: Förlitar sig mycket på sin serve och sin sylvassa forehand. När han har momentum kan han slå vinnare med sin forehand från var som helst i banan. Denna vecka och föregående har han dessutom rört sig bättre och slagit sin backhand mycket bättre än på väldigt lång tid. Även returerna har sett fina ut.

Botty: Ser man honom från håll ser han mer ut som en klumpig byggarbetare i varseldräkt eller en sovjetisk gammal linjespelare från Handbolls-OS 82. När man däremot studerar hans tennis måste man ge honom att han både är rätt så smidig och har fin touch och variation i sitt spel för att vara så pass stor och klumpig. Haft ett satans bra år med hans mått mätt och klättrat rejält på rankingen.

Vem Vinner?
Oddsen indikerar marginellt favoritskap på Botty och visst, detta kan bli jämnt men för mig råder det inte någon som helst tvivel om vem som är favorit här. Jag hade räknat med högst 1,80 på Cilic. När vi nu får 2,10 – ja då åker lasten med keramik in på kroaten. Såpass bra som Cilic träffar bollen nu kommer Botty få springa rejält från hörn till hörn och är det någon tydlig svaghet som Botty har är det när man får honom i rörelse i både djupled och sidled.

Likvärdig serve men i spelet har Cilic betydligt vassare vapen och är dessutom oerhört mycket mer rutinerad och erfaren vilket inte sällan spelar in när det närmar sig final i turneringar.

Dunderlast på kroaten Marin Cilic till 2,10. Jag ser det som osannolikt att det oddset står sig närmre matchstart.

DAL DAL DALE!