Marknaden toksnett ute i St Petersburg. (2,10)
30 oktober, 2021
Vart är svensk hockey på väg?
13 november, 2021

Bombmatta av spel utrullad från Paris Masters – onsdag.

Fortsatt våldsamt fina plussiffror senaste tiden där vi slaktar både spelen och stängningsoddsen. Gäller att vara ödmjuk i medvind och inse att det när som helst kan vända åt fel håll, men nu jobbar vi ruschen och plockar fyra spel under onsdagen där främst två av dem blir dunderlast.

Sista mastertävlingen för i år går som vanligt alltså i Paris, inomhus, där det allt som oftast är både fullsmockat på läktaren och ruskigt bra drag på publiken. Man ska passa sig att spela emot fransoserna den här veckan då de mer än ofta överpresterar just i den här turneringen.

Underlaget är även det som vanligt här, nämligen riktigt långsamt och studsigt inomhusgolv. Alltså heeelt andra förutsättningar än lite mer ”vanliga” inomhustävlingar som spelas under hösten. Detta påminner snudd på mer om grusliknande förutsättningar.

ATP Paris onsdag start kl 11.00 och framåt;

Musetti vs Duckworth. SPEL Musetti 2,15. Scandibet
Ofattbart att Duckworth lyckades skrälla hem segern mot Bautista Agut igår även om underlaget här är mardrömmen för Bautistas spelstil och flacka slag. Musetti har inte rosat marknaden på slutet men har ett betydligt större och bredare register i sin repertoar än vad Duckworth ens kan drömma om. Såg dessutom stundtals riktigt bra ut i måndags mot Djere. För mig är det obegripligt att Duckworth är favorit här. 50/50 i min bok, om inte svag favör för Musetti. 2,15 är högt. Medelspel.

**

Tommy Paul vs Hubert Hurkazc. SPEL Paul +1,5 set till 1,85 Scandibet
Här kliver jag in hårt. Raka segern på Paul till 3,20 är inte den dum heller. Jag tror Paul har en superchans att gå vinnande här och jag blir riktigt förvånad om han inte minst får med sig ett set här. Paul har plockat ned Travaglia, Popyrin och Struff hittills i tävlingen och verkligen hittat både bollträffen och tajmingen här i Paris. Inte så konstigt kanske, då underlaget här passar amerikanen fullkomligt perfekt.

Hurkazc då? Spelar tack vare sin seedning sin första match för turneringen här och även om man kan vända det till att han då kommer in helt fräsch så vill jag snarare se det som en fördel till hans motståndare. Det vittnar alla spelare om, både på den yttersta världseliten och på usel amatörnivå. Det tar alltid lite tid att vänja sig vid nya förutsättningar. Snabbheten på underlaget, bollflykten, ljuset etc. Låt oss hoppas att polacken tar lite tid på sig att bli varm i kläderna.

Oavsett vad tycker jag matchupen här, deras spelstilar, form och underlaget talar för att Paul verkligen har alla chanser i världen att skrälla bort polacken. Att Paul nyper minst ett set till 1,85 är minst 15 punkter för högt i varje jävla fall.

**

Cam Norrie vs Reilly Opelka. SPEL Opelka +1,5 set till 1,72 Scandibet
Så bra som Opelka servade mot Krajinovic i öppningsronden går det inte att tacka nej till det här oddset. Norrie är formstark och allt det där, men om Opelka hittar liknande servestim som sist, då får Norrie det tufft att ta detta i raka set. Hög studs och långsam hardcourt – inte jättedålig kombination för Opelka direkt. Måste pröva Opelka +1,5 set här till 1,72. Raka oddset på den gigantiskt robotlike amerikanen 3,0 är inte heller fel att testa.

**


Khachanov vs Dimitrov. SPEL Khachanov till 2,15 Scandibet
Detta odds kan OMÖJLIGT stå sig till matchstart. I min bok ska Karen på sin höjd stå någonstans runt 1,80-1,90. Att Khachanov vann den här tävlingen för tre år sedan vittnar ju onekligen om att han trivs i den här arenan på det här underlaget. Då var fortfarande Nadal, Federer och dem här gossarna med och ville hugga på titlarna – men Khachanov drog längsta strået efter att ha pulvriserat Novak Djokovic i finalen. Då var då och nu är nu, men det vittnar ändå om vad ryssen har för minnen och vad han kan åstadkomma här i Paris.

Dimitrov har ryckt upp sig på slutet och vässat formen under hösten men för mig är detta glasklart om vem som är favorit här, nämligen ryssen Karen Khachanov. Dimitrovs svaga backhand och sämre serve borde bli för tung belastning över tre set i den här matchen.

Khachanov till 2,15 är ett satans fint spelvärde. Jag blir förvånad om inte detta odds sjunker åtminstone 10-15 punkter under morgonen.

**

DALE!