NYA SPELSIDOR HOS ODDSBAREN!
28 december, 2021
Ny bonus hos Fastbet!
28 januari, 2022

Fullt blås i inför-turrarna till Australian Open. Och kan Murre ta sig tillbaka till toppen? (21,0) – Dunderlast!

Efter en längre periods semester är det dags att börja veva tennis igen och uppstarten av säsongen i januari varje år är en av årets absolut roligaste som tennissympatisör. I vanliga fall åker spelarna friska, fräscha, skadefria och vråltaggade ner till den Australienska sommaren och de magiska städerna Sydney, Adelaide, Brisbane innan de samtliga tar picket och packet ner till Melbourne för Australian Open, årets första och kanske allra härligaste Majortävling. Ja, kanske fanimej det härligaste idrottseventet, alla kategorier, världen över. Har ni ej upplevt Australian Open på plats någon gång, gör det. Kanske inte riktigt nu i år dock, då Australiens sätt att hantera hela Covidpandemin får Hitlers Nazityskland att fullkomligt blekna i totalitäritet och vanstyre. Och det kommer mest troligt påverka årets Australien Open på ett väldigt negativt sätt. Vi återkommer på det ämnet.

Spelmässigt brukar Australien-veckorna vara väldigt gynnsamma för kassan. Spelbolagen går ofta bort sig rejält och tar inte sällan allt för stark värdering i spelare som avslutade höstsäsongen formstarkt. Men att göra bra resultat i trötta inomhusturneringar under senhösten i Europa där vissa spelare mest av allt bara vill ha ledigt är något helt annat än att ta sig an en utvilad, hungrig och taggad ATP-tour i perfekta väderförhållanden på utomhus snabb hardcourt som det är i Australien.

Just nu pågår dels landslagstävlingen ATP Cup och två mindre 250-poängsturneringar där spelarna vässar formen inför Australian Open som börjar 17e januari. Tiderna är dessvärre inte allt för optimala för oss som utgår efter Europeisk tid. Start kl 01.00 svensk tid och framåt hela natten och morgonen hela vägen in på förmiddagen. Därför inte helt opassande att man tajmat in en liten vistelse till Thailand på fredag så att man emellan golfspelande och eventuellt något sippande på en och annan Chang kan ta sig an all tennis utan att behöva känna sig och se ut som Liemannen och vara uppe hela nätterna.

Två matcher under natten och morgonen som vi ska in och lasta på men först långtidsspel som kittlar lite för mycket för att avstå.

– Bethard Group / Scandibet ger 21,0 gånger pengarna på att Murray slutar året som rankad 10a eller bättre. –
Murray berättar själv i intervjuer att han känner sig i ruskigt bra slag inför säsongen 2022. Han visade redan prov under sommaren och hösten att han allt mer börjar hitta sitt gamla spel och i uppvisningsturneringen i Abu Dhabi för några veckor sedan var han stundtals fruktansvärt vass. Jag utesluter faktiskt inte att Murray kommer gå väldigt bra i slamsen och mycket väl även kan vinna en och annan mindre turnering under årets lopp. Det kan mycket väl räcka till en top10-placering på rankingen. Spelstyrkemässigt har han utan tvivel kapaciteten och när han själv säger att kroppen känns bättre än någonsin sedan operationen och att han nu är redo att utmana på riktigt, då måste man börja ta han på allvar igen. Lägg därtill att spelare som Nadal, Tsitsipas, Thiem, Federer som innan varit cementerade på top10 alla dras med luriga skador. Och att spelare som Ruud & Hurkazc var top 10 ifjol. Att Murray ska nästla sig in på top10-rankingen till 21gånger degen – brutalt spelvärde i min bok.

*

Bethard Group / Scandibet ger 3,0 ggr pengarna på att Shapovalov hamnar top10. – Med den kapaciteten och med argumentet jag nämnde precis att många av de etablerade toppspelarna står som osäkra kort är detta snudd på ett bombspel. Nog för att jag ibland tenderar att överskatta Shapovalov och ibland frånser det fakutm att han fortsatt är fruktansvärt ojämn och svajjig i sina prestationer, med den högstanivån han besitter kan han vinna en Grand Slam redan i år. Den kvalitén har han i sig. Och det är det inte många andra spelare i världen som har. Att Casper Ruud, Felix Auger Aliassime, Hurkazc, Carlos Alcaraz och Cameron Norrie (!!) enligt marknaden har betydligt större chans att nå top 10 än Deniz, det ser jag som direkt hånfullt. Shapovalov har varit och nosat på top10 i flera år och det under en tid där toppen var betydligt vassare än vad den är i nuläget. Här lastar vi stort! Shapovalov att hamna top 10 eller bättre – 3,0 gånger pengarna!

Nattens spel;

Denis Shapovalov vs Dan Evans. SPEL Shapovalov 1,95 – Scandibet
Galet odds det här. Två offensiva spelare och Shapo med tveksam fysisk status mot en Evans som var riktigt bra mot Struff häromdagen. Detta till trots, det skiljer ljusår i kapacitet och spelnivå här. Snudd på dubbla pengen på Shapo – den tar vi utan att blinka.


**

Felix Auger Aliassimme vs Cameron Norrie. SPEL Felix till 2,10 – Scandibet
Två jämnrankade spelare där Norrie hade en magisk sensommar och höst ifjol. För mig är det dock inget tvivel om vem som besitter högstanivån av dessa två spelare. Felix har ett betydligt större spel och register i sig. Han borde nog ha vunnit senast mot Fritz och Norrie var väl inte dålig mot Zverev heller, men oavsett vad blir jag förvånad över hur marknaden prissatt den här matchen. I min bok är Felix favorit här. Bättre serve och större offensiva vapen. Det borde bli avgörande här. 2,10 på Felix är urläckert.

**

Blev kanske ett lite väl långt inlägg det här men var kanske på sin plats efter längre tids frånvaro. Under januari bör det däremot bli inlägg och spel så när som varje dag. Nu ska det slevas keramik och hämtas hem polletter.

Fridens
/Monsieur