Ytterligare ett odds som kommer rasa i pris. Fredag kväll. (2,88)
4 februari, 2022
Våldsam last x3 ifrån Rotterdam och Buenos Aires.
8 februari, 2022

Skidskytte med Åke!

Skidskyttarna förbereder sig inför att ta sig an säsongens viktigaste tävlingar. Vilka håller för pressen och vilka faller igenom. Norge och Frankrike lär göra upp om den mest framgångsrika nationen. Sverige ska nypa tredjeplatsen men kanske kan dom hota bättre än så. Det blir mycket att se på dom kommande dagarna från OS i Peking. Nu till varför ni faktiskt är här. Speltipsen för att höja stämningen lite extra på förmiddagarna

Lördagen den 5 februari, Mixstafetten.

För mig är Norge solklara favoriter här, frågan är bara vilka som kommer köra stafetten i Norge. Oavsett vilka man väljer kommer man komma med ett stekhett lag. Det blir spännande att se och kanske blir det något lag som försämras med något Covidfall i något utav lagen. I Norges fall skulle jag säga att detta inte spelar någon roll. Man skulle kunna vinna med sitt B-lag.

Norge att vinna finns på BET365 till 2,40

Måndagen den 7 februari, distans damer

Det finns roligare grenar att titta på under detta OS än damernas distans. Det vanligaste är att den bästa skytten vinner dessa tävlingar. Det vill säga, skjuter man fullt kommer man få en bra placering. Det finns mycket som tyder på att väderförhållandena kommer vara näst intill perfekta om så blir fallet kommer fler skjuta bra och skidåkningen blir viktigare. Letar man efter ett vinnarspel och tycker jag att Hanna Sola till 34 gånger degen kan vara ett bra spel. Detta är den grenen då det oftast blir skrällar. Till och med min goda vän Björn Ferry har ett OS-guld här.

Hanna Sola att vinna finns på BET365 till 34

Svetlana Mironova v Mari Eder 1,57

Skidåkning: Eder slår Mironova med 2-3 sekunder per km. på 15 km blir det á 45sekunder. Målet här är att det inte ska skilja en minut i åktid.

Liggande %: Mironova 88% v Eder 78%

Stående %: Mironova 77% v 78%

Skjuter dom som dom har gjort tidigare i år kommer Eder skjua minst en bom mer än Mironova och blir så fallet borde detta spelet gå in.

Tisdagen den 8 februari, distans herrar

Här står Johannes Böe som favorit, det är i mina ögon helt sjukt. Han har inte varit den snabbaste åkaren sett över säsongen. Även om formen är på uppgående. Som jag nämnde tidigare handlar detta om skyttet och där är Johannes inte bäst i klassen. Så här borde det finns värde på andra vinnare. Jag tittar på Johannes broder Tarje som står i 12 gånger pengarna. Han är alltid stabil och kommer inte ha några problem att leverera under press. Här kan det vara värt att se hur Tarjes prestation ser ut i Mixstafetten. Är den bra så är det bara att nypa. Är han inte uttagen tar vi denna utan att blinka.

Tarje Böe att vinna finns till 12 på BET365   

Strula Holm Lagerid v Quentin Fillon Maillet 1,83

Skidåkning: Fillon är ungefär en sekund snabbare per km än Strula. Så där tar vi med oss att på lika många bom kommer Fille plocka hem spelet. 

Liggande %: Strula: 92% Fille: 84%

Stående %: Strula: 88% Fille 90%

Efter att ha tittat på dessa siffror undrar man kanske hur det kan vara värde på Strula här, man ska ha med sig att detta är Strulas bästa chans till medalj detta mästerskap i dom individuella grenarna. Jag tror strula kör första sträckan för Norge i mixen och det är en distans som oftast inte går så fort men att han får skjuta in sig i detta mästerskap. Vilket bådar för en bra placering här.

En mysig trippel för den våghalsige:

Strula 1,83

Mironova 1,57

Norge att vinna stafetten 2,40

Totalt: 6,90