Skidskytte med Åke!
4 februari, 2022
Högspel på flaggstångskampen. (2,45)
12 februari, 2022

Våldsam last x3 ifrån Rotterdam och Buenos Aires.

Vi hoppas fortsätta på vinnande spåret även denna vecka när det nu levlas upp en aning gällande kvalitén och digniteten på tävlingarna. ATP Rotterdam och Buenos Aires är ATP-500 event som är ganska så uppskattade turneringar av de etablerade spelarna på touren så fina startfält både i Holland och Argentina har vi att se fram emot.

Första spelet hämtar vi från Rotterdam. Först ut imorgon kl 11.00. Här ska det vevas in tunga laster med keramik. Låt mig berätta varför.

ATP Rotterdam tisdag kl 11.00


Tallon Griekspoor vs Aslan Karatsev. SPEL Griekspoor 2.30 – BET365
Karatsev gjorde en helt overkligt usel insats mot Elias Ymer i Indien, Pune i torsdags och visade inte bara prov på usel tennis utan även en släng av total brist på motivation. Att han kommer aningen mer taggad till Rotterdam här går såklart inte att utesluta, men med tidsskillnad på 4,5h, lång resväg och helt nya spelförhållanden att anpassa sig till (från blixtsnabb hardcourt i hög värme till långsam inomhusbana) – nja, uppladdningen är långtifrån optimal för den hårt slående ryssen.

Griekspoor då? Ja, han är på ATP-touren för att fortsätta klättra. 29 raka (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) vinster under hösten. Förvisso mot många gånger svagt motstånd, men ändå. I början på den här säsongen då? Jo, klädde av spelare som Popyirn, Koepfer och Fognini nere i Australien innan snöpligt förlorade i 5 set mot den numera etablerade toppspelaren Carreno Busta i Australian Open.

Förra veckan åkte han förvisso på däng i Montpeiller mot Alexander Bublik i första ronden men det i två jämna tiebreakset. Bublik som sedan något (läs: så in i helvete) överraskande gick och vann hela jävla rubbet där nere. Ingen skämsskudde att förlora den matchen med andra ord.

Griekspoor på hemmaplan i en arena på en plats där han uträttat riktigt fina skalper redan innan han började göra sig ett namn inom tennisen.

Karatsevs högstanivå är såklart skyhög och krävs att respekteras, men för mig är detta på sin höjd 50/50. 2,30 är makalöst fint på hemmasonen Griekspoor.

**

ATP Buenos Aires – Tisdag start kl 17.00 och framåt;


Thiago Monterio vs Albert Ramos Vinolas. SPEL Monteiro 2,35 – EXPEKT
Monteiro är en spelare jag mer än gärna hittar spel på. Aningen oklart varför dock då han nog mer bidragit till tappade hårstrån snarare än klirr i kassan. Satans höjd i sitt spel har han hur som helst när han får det att stämma och jag tror det finns alla förutsättningar här för att det ska bli just en sådan dag. Gruset i Buenos Aires, där trivs Monteiro. Spelförhållandena i Buenos Aires är betydligt snabbare än de flesta andra grustävlingar, vilket passar Monteiro perfekt då han får mer betalt för sina offensiva kanoner från forehandsidan. Minns Monteiro vs Coric i den här tävlingen för något år sedan. Herrejösses vad det bombades vinnare från brasilianaren då.

För motståndet står den nyblivne titelvinnaren från Cordoba – Albert Ramos Vinolas. Formstark? Ja, utan tvivel. Sliten? Så in i helvete. Att han ens lyckades vända finalen med dubbelbreak ner i söndags mot Tabilo övergår nästan mitt förstånd. Jag är förvånad att han ens ställer upp här då han tydligt visade känningar i ljumsken under matchen mot Tabilo i söndags.

Att vara sliten (kanske till och med bakis?), halvskadad och eventuellt mentalt tömd på energi efter sin första titel på väldigt länge och då ställas mot en vrålhungrig brasse vid namn Monteiro som gillar att vässa upp tempot rejält – det tror jag kan vara en ganska så jobbig kombo för spanjoren.

2,35 är superintressant. Halvbomb. Rekommenderar att spela på någon en sajt som har oneset-rule. Alltså att vinst utbetalas även om någon spelare ger upp pga skada. Är nog ingen omöjlighet att så kan bli fallet här.

**
Juan Ignacio Londero vs Pablo Andujar. SPEL Londero till 1,95 – EXPEKT
Lika bra att fortsätta kapitalisera rejält för spelbolagens fortsatta envishet att underskatta Londero i högform. Hemmaplan för Londero, fått några dagars vila från förra veckan och i väldigt vass form mot en Pablo Andujar som i vanlig ordning spelar väldigt lite och absolut inte har någon stabil nivå i sitt spel att luta sig tillbaka emot.

Här lockar det att kliva in med den större trumman. Väldigt bra odds är det hur som helst.

**

Dale
/M