Kyrgios vs Nadal, kvartsfinal Indian Wells. Kan det bli bättre? Oddsbaren givetvis på plats.
17 mars, 2022
BETINIA
25 mars, 2022

Den bäste någonsin(?) mot den som väldigt snart kommer slakta precis allt kommande 10-15 åren. Last på spädbarnet. (2,53)

ATP Indian Wells Masters – Semifinaler lördag kväll ( svensk tid)

Carlos Alcaraz vs Rafael Nadal. SPEL Alcaraz till 2,53
Är det nu under lördagen som det riktiga tronskiftet tar sin riktiga fart och början? Aningen lite för tidigt kanske, men det råder inget tvivel om att det nu bara är månader, max något år innan Nadal och Djokovic på allvar får lämna över taktpinnen till den yngre generationen. Eller ja, till Carlos Alcaraz snarare.

Undertecknad ville såklart ha vidare Nick Kyrgios häromdagen och när så inte blev fallet lämnade vi i ren frustration Indian Wells-trakten efter dryga 10-12dagar i ”tennisparadiset” som dem själva ganska rättmätigt kallar det och begav oss till Vegas nu under helgen istället. Ganska så hyfsat hjärndött så här i efterhand då den här matchen mellan Nadal vs Alcaraz kan komma att bli något man kommer prata om i många, många år framöver. Ungefär som den där Miami-matchen när Nadal slog Federer för första gången någon gång i mitten på 2000-talet och på riktigt slog igenom i idrottsvärlden.

För det ska vi ha SATANS klart för oss. Ingen från ”the next gen” kommer såklart aldrig ens komma i närheten av det som Farbror Federer, Djokovic och Nadal har uppnått.

Alex Zverev? Den genomvidriga kvinnoboxaren och avskum till människa är såklart för dålig, oavsett vad han själv tror.
Stefanos Tsitsipas? Alldeles för mycket hål och svagheter i sitt spel.
Daniil Medvedev? Dusstintalet slams har han i sig, men att han ska vara konsekvent uppe i toppen kommande åren och bokföra hem 20+ slams. Tveksamt.
Thiem? Kommer han någonsin ens spela tennis igen?

Övriga? Dem är inte ens värda att nämnas i sammanhanget.

Nej, det börjar bli allt mer glasklart i att tennisen kommer domineras av en spansk gosse vid namn Carlos Alcaraz. Som tur är har han dessutom en personlighet och en aura runt sig som inte osar vidrighet, hjärndödhet, psykopat eller avskum likt annars merparten av hans kollegor i tennistoppen. Alcaraz är istället faktiskt redan jävligt likeable och populär.

Hans spelstil då? Hybrid mellan Nadal, Djokovic och Federer. Typ. Nåja, aningen överdrivet kanske, men han har lixom redan alla verktyg han behöver för att bli den mest kompletta spelaren som någonsin utövat sporten tennis. Makalös bollbegåvning till att börja med. Alltså verkligen makalös. Sedan otäckt explosiv. Redan högt tennis-iq trots knappt 4 år fyllda. Slagen då? Både forehand och backhand är så nära teknisk perfektion man kan komma. Serven är bra men ännu inte det vapnet det sinom tid kommer att bli. Samma med volleyn. Allting kommer såklart bara bli bättre och bättre och var i helvete kommer det egentligen att sluta? Det finns lixom inget tak på den potential den här gossen besitter. Otäckt var ordet.

Hur blir den här matchen då? Nadal är alltjämt obesegrad under 2022 och ska såklart alltid respekteras till fullo men så in i helvete bra som Alcaraz varit senaste tiden tycker jag verkligen marknaden är lite för generös i tilltron mot Nadal här. Jag tycker det finns ett klart spelvärde på Alcaraz till 2,53.

Varför? Dels är Nadal inte helt fysiskt i 100% skick vilket han själv påtalat flertalet gånger under veckan. Det är foten som fortfarande stör honom. Det förklarar nog det faktum att han spelmässigt inte alls nått upp i dem nivåerna han har i sig, trots att han vunnit sina matcher. Han var otroligt illa ute mot Sebastian Korda och senast mot Nick Kyrgios var det ett par fåtal poäng som fällde avgörandet.

Alcaraz däremot har fullständigt mosat sitt motstånd. McDonald, Bautista-Agut, Monfils, Norrie. Inga dåliga namn direkt. Alla dem har Alcaraz klätt av i raka set och visat upp en tennis som fått de flesta att häpna. Det är väldigt tydligt att Alcaraz stormtrivs i dem här spelförhållandena i Indian Wells med snabb bollflykt men studsigt och lite långsammare underlag.

Innan dess vann Alcaraz i Rio De Janeiro för några veckor sedan. En enda match har Alcaraz förlorat i år och det mot Berrettini i Australien Open i en match han verkligen förtjänade att vinna.

Min poäng? Han är med andra ord ganska så ordentligt formstark.

För mig känns det här ganska så vidöppet. Jag tycker egentligen spelstilarna och matchupen talar lite för Alcaraz till och med. Alcaraz har numera alla offensiva verktyg för att störa Nadal rejält här. Låt oss hoppas att han vågar använda dem och inte hyser allt för stor respekt för sin barndomsidol idag som likt när de möttes förra året i Madrid.

2,53 på Alcaraz är summa summarum ett par tiondelar för högt i min bok.

Den andra semin mellan Taylor Fritz och Andrey Rublev får av förklarliga skäl hamna lite i skymundan denna gång även om jag spelmässigt tror att Fritz har större chans att störa Rublev där än vad marknaden vill göra gällande. Klockan är dock snart 04 här borta i Vegas och jag börjar bli alldeles för trött för att orka motivera varför marknaden är smått fel ute på någon anständig skrift.

På återhörande.

Dale!