Casino vs Sport-odds: Vad är husets fördel?
31 maj, 2022
Semifinaler nere i Paris. Full pott senast. Vi hittar värde på samma spår. (3,0)
3 juni, 2022

Marinen i brutal zon går ej att blunda för. Last i kvarten. (2,28)

Uppdateringen från undertecknad under årets upplaga av Franska öppna har som synes varit fullständigt obefintlig och det är såklart under all kritik men vi på Baren håller på att fila på nya projekt som har tagit lite tid och utrymme från rekandet tyvärr. Tyvärr i dubbel bemärkelse – då spelen privat för oss gått kusligt bra under det här mästerskapet. Nu ska det bli bättring på skrivandet och fortsätta den fina spelmässiga formen i avslutningen av den här Grand Slamen innan ATP-touren övergår till gräs där Wimbledon om dryga månaden såklart är den vansinnigt läckra stora höjdpunkten.

Framme i kvartsfinalerna är vi nu i Roland Garros och även om höjdpunkterna här såklart är Rafa Nadal vs Novak Djokovic ikväll och även matchen som pågår i skrivande stund, Alcaraz vs Zverev så är den spelmässiga höjdpunkten och självklarheten något vi hittar i kvartsfinalen som går av stapeln imorgon.

Franska Öppna kvartsfinal onsdag start kl 15.00 – Marin Cilic vs Andrei Rublev. SPEL CILIC 2,28 EXPEKT
Alla som spelat tennis, padel, pingis, golf, fotboll – ja i stort sett alla bollsporter kan nog relatera till detta. Oavsett vilken usel nivå man än håller. Vissa dagar i livet, om än väldigt, väldigt få, kommer man in i ett mentalt och fysiskt stadie som många idrottspsykologer ofta kallar ”the zone”. Från ingenstans kan man helt plötsligt uppleva att precis allting går sin väg, man ser och tajmar bollen på ett sätt man aldrig annars gör. Man presterar helt enkelt långt, långt över sin normal-nivå, och det utan att man egentligen kan förklara hur och varför.

I tennis blir det ofta extra tydligt. För spelare som Marin Cilic blir det nästan otäckt tydligt. Marin Cilic är i vanliga fall en väldigt osäker spelare som gör oerhört många unforced errors från både forehandsidan och backhandsidan och brukar oftast inte alls ha självförtroendet att trycka på och diktera poängerna utan att missa, både enkelt och ofta. När han nu däremot är i den där så kallade zonen, ja då ser han faktiskt snudd på helt ospelbar ut.

Cilic vann US Open 2014 lite från ingenstans, under en tid när Federer, Djokovic och Nadal var än mer överlägsna än de är idag. Om han gjorde det välförtjänt? Utan tvekan. Han spelade tennis på en nivå som dem där nämnda tre knappt någonsin presterat. Han slog vinnare överallt, hur som helst och exakt hela tiden. Han tog i allt vad han hade i varje slag, och slagen satt på linjerna i stort sett hela tiden. Har han varit i närheten av att kunna prestera på den nivån igen sen dess? Inte ens nära. 2014 är åtta år sedan och efter intervjuerna och presskonferensen igår efter den totala slakten mot världstvåan Medvedev i raka set kunde man verkligen antyda att han nog gjorde sin klart bästa match sedan den där episka ruschen i US Open 2014.

Vad säger då detta? Jo, när Cilic hittar momentum och form av det här slaget är det väldigt få i tennisvärlden som kan stå emot honom. Han har den där högstanivån i sig som väldigt få spelare i historien ens varit i närheten av. Wawrinka en annan sådan spelare. Ganska menlösa och dåliga större delen av åren men när dem peakar, då peakar dem på ett sätt som man blir mörkrädd av.

Så – min klara poäng här är alltså följande; Om Cilic ens kommer i närheten av det spel han visade upp igår mot Medvedev när han nu ställs mot Rublev – då kommer Marin Cilic SOPA BANAN av Rublev fullständigt imorgon. Att då få 2,28 på Cilic med dem förutsättningarna som råder är ett makalöst fint odds.

Rublev har kämpat sig igenom sina matcher men utan att imponera något överdrivet. Spelstilmässigt vill dessutom Rublev alltid undvika att hamna i defensiv position, men om Cilic blåser på sin forehand och servar som han gjort hittills under turneringen kommer Rublev aldrig klara av att stå emot.

Finns såklart en risk att Cilic inte alls kommer upp i samma nivå som han visat under turneringen men jag har väldigt svårt att se det. Cilic var bra redan i Madrid och Rom och nu spelat ruggigt bra under hela Franska Öppna. Och som sagt, senast igår fullkomligt våldsamt bra.

Rublev är ingen spelare som Cilic hyser någon större respekt för och i deras senaste möte i Australian Open vann Cilic med 3-1. Att Cilic därför kommer kliva in här nervös och osäker ser jag som otänkbart.

Fruktansvärt fint odds till 2,28 och jag ser inte att detta kommer stå över 2,10 när matchen drar igång imorgon. Isåfall underskattar marknaden den otroligt viktiga faktorn i tennis som stavas momentum.

För mig är detta som max 50/50, om inte snudd favör Marin Cilic. Bomb, last och vev på den gängliga kroaten.

DALE, DALE, DALE!