Marinen i brutal zon går ej att blunda för. Last i kvarten. (2,28)
31 maj, 2022
Lyllocasino
14 juni, 2022

Semifinaler nere i Paris. Full pott senast. Vi hittar värde på samma spår. (3,0)

Dundermaxspelet på Cilic till 2,37 vs Rublev hittade hem och även Ruud lyckades brotta ner skabbungen Holger Rune med 3-1 och vi rättar ännu ett spel till 1,89. Håll utkik på twitter för samtliga lir.

Idag är det semifinaler på agendan och i skrivande stund är det bara någon timme bort innan Rafael Nadal ska ut och spela mot Zverev. Nadal har börjat hinta om att detta kan bli hans sista turnering i karriären. Vi får väl se angående det. Är han i fysiskt skick ska han såklart vara rättmätig favorit mot avskummet Zverev men någonting i mig säger att det där nog kan bli en jämnare historia än vad oddsen och folket säger. Zverev ser obehagligt harmonisk ut. Nadals seger senast mot Djoko var såklart brutal på alla sätt och vis, men överdriver inte folk lite angående insatsen? Jag tycker snarare det var Djoko som höll en nivå långt under vad han brukar när han ställs inför stora matcher. Nog om det.

Fredag kl 17.30 tidigast; Marin Cilic vs Casper Ruud. SPEL Marin Cilic 3,0 – EXPEKT

Marin Cilic slog 88 vinnare och 33 ess mot Rublev. PÅ GRUS! Jag tror inte folk förstår hur makalöst sjuka stats det är. Det vittnar i alla fall om en tydlig sak – MARINEN ÄR INNE I ZONEN. För de som missade matchen borde ta och slänga ett getöga på supertiebreaket som avgjorde matchen. Har någon någonsin spelat ett bättre och mer kraftfullt tiebreak än sådär? Typ inte. Det vräktes in vinnare och ess i parti och minut och på några minuter var saken klar.

Motståndet för kroaten idag står norrmanen Casper Ruud för. Ruud som allt mer börjar etablera sig som en toppspelare har tagit sig hit till sin första GrandSlam-semifinal på ett bra sätt men utan att imponera allt för mycket. Jag är inte alls övertygad om att norrmannen ska vara såhär pass stor favorit idag. Jag tycker det finns en hel del som talar för att detta kan bli en jobbig kväll för norrmannen.

1. Ruud kommer att behöva sätta lite mer tryck och vara mer offensiv än vanligt. Envisas han att fastna i rent bollande är risken väldigt stor att Cilic har den där brutala bollträffen även idag, och då kommer Cilic blåsa Ruud av banan. Att frångå sitt trygga spel är inte alltid det enklaste, särskilt inte när man spelar sin livs största match i karriären.

2. Regn i Paris idag. Matchen kommer mest troligt spelas under tak, inomhus. Vem det gynnar? I stort sett alltid den som spelar mest offensivt och med minst marginaler, med andra ord – Marin Cilic. När man spelar inomhus studsar bollen mer pålitligt och inga vindpustar kan komma att störa vilket ger Cilic mer självförtroende att gå för sina vinnare. Även om banan kommer spelas något långsammare i och med taket.

3. Rutin och erfarenhet. Casper Ruud är fortfarande väldigt valpig på den här nivån och scenen. Cilic har vunnit en Grand Slam (!) och varit i flertalet semifinaler och finaler. Den faktorn ska man inte underskatta. När kommer Ruud någonsin igen få en såhär bra möjlighet att nå en GS-final? Kanske aldrig igen. All respekt till Cilic, men att ställas mot Cilic på grus som hinder från att gå till en Grand Slam-final – det är något många skulle ta på förhand. Inte omöjligt att Ruud kommer bli tagen av stundens allvar här.

Att Ruud är favorit här med sin spelstyrka och sin stabilitet, särskilt på grus, är inget konstigt. Men nog har marknaden värderat hans favoritskap lite väl mycket här? Minst 15-20 punkter för högt här på kroaten Marin Cilic för att avstå.

3,0 – Marin Cilic. Taget.

DALE DALE DALE!