Djurgården med momentum i jakt på guld (1.84) /Doktorn
29 augusti, 2022
Tjusigt skrällvärde från New York (3,9)
4 september, 2022

US OPEN; Årets sista men mäktigaste major på ingång. Bombmatta rond 1.

US Open i New York är bara timmar bort och även om jag hyser en förkärlek till att besöka Melbourne och Australien Open finns det ju något ruggigt mäktigt med den här turneringen och hela arenaområdet kring Flushing Meadow. Huvudarenan Artur Ashe Stadium är utan tvivel världens mäktigaste tennisarena.

I vanlig ordning väntar vi tills första speldagen har passerat innan vi börjar kliva in hårt på Vinnarmarknaden och andra outrights då man helst först vill bilda sig en uppfattning om underlagets snabbhet, bollarna, spelarnas fysiska status och form osv mm. Men rent spontant tror jag Alcaraz till strax under 7,0 är ett pris man bör köpa på sig. Jag tror det är läge för den pojken att hämta hem sin första Grand Slam-titel. Varför?

Medvedev oklar form.
Nadal väldigt oklar fysiskt skick.
Kyrgios går aldrig bra i US Open och börjar redan innan turneringen prata om att han vill hem till Australien. Fullt förståeligt då hans mamma ligger illa sjuk. Väldigt klurig lottning dessutom.
Tsitsipas tror jag helt enkelt är för dålig. Hans backhandsida känns svajjigare än någonsin och han blir mer och mer synad på den sidan.
Sinner. Se upp. Han kan bli livsfarlig.
Fritz. Nja.

Där ovan har vi de främsta titelutmanarna tillsammans med Alcaraz i och med att Novak Djokovic som bekant inte fick ta sig in i USA och delta pga ovaccinerad. Inte för att jag på något sätt hyser någon sympati för Djokovic men när historien skrivs om 10-15 år lär man nog inse hur satans märkligt det ändå var att en av världens mest fysiskt hälsosamma människor fick totalt inreseförbud för att han inte velat ta en spruta.

Nog om det, nu slänger vi ett getöga på måndagens matcher.

US Open måndag kl 17.00 och framåt

Davidovic Fokina vs Nishokia. SPEL Davidovich Fokina 1,80 Bethard
Två spelskickliga herrar där jag tror spanjorens tryck i slagen och aningen bättre serve fäller avgörandet. Borde bli en sevärd match med långa bollar. Minivärde på Davidovich här.

Wolf vs Bautista Agut. SPEL Över 3,5 set till 1,75 Betsson
Har sett allt av Wolfs matcher senaste veckorna och jag gillar det jag ser. Som många amerikaner höjer han sig när det vankas spel på hemmaplan och jag minns när dessa två möttes i Indian Wells (Palm Springs) i våras där jag följde matchen på plats. Wolf var den klart bättre spelaren men förlorade ruskigt snöpligt. Jag tror inte detta blir någon promenad i parken för Bautista och över 3,5 set till 1,75 känns svinbra. Wolf har inga som helst problem med att hantera Bautistas flacka slag.

Filip Krajinovic vs Alex Di Minaur. SPEL Över 3,5 set till 1,77 Betsson
Båda trivs perfekt under dem här spelförhållandena och Krajinovic ska inte ha allt för stora problem att hänga med i Di Minaurs tempo. Tror detta definitivt går till minst 4 set.

Wawrinka vs Moutet. SPEL Wawrinka till 2,19 Bethard
Vinnaren av US Open från 2016 har inte haft en enkel comeback efter hans årslånga uppehåll men Stan The Man när det vankas Grand Slam har jag ännu inte gett upp på. Lurig matchup men måste ändå testa odjuret här. Tycker ändå man sett tendenser sista tiden att spelet är på väg åt rätt håll.

Denis Kudla vs Karen Khachanov. SPEL Kudla +2,5 set till 1,77 Betsson
Två formsvaga spelare men Kudla har tempot för att störa den gängliga ryssen och brukar kunna höja sitt spel när det vankas US Open.

Thiago Monteiro vs Alex Molcan. Monteiro 2,75 Bethard
Brassen Monteiro är nog den spelare på ATP-touren jag haft sämst resultat på. Med andra ord tenderar jag nog att överskatta hans kvalitéer. Tycker ändå bestämt att det inte alls skiljer så här mycket i nivå mellan dessa herrar på hardcourt. Molcan är långt ifrån tillräckligt stabil för att bli såhär betrodd på oddsen. Fint värde på brassen tror jag.

Jack Draper vs Ruusouvoori. SPEL Draper 2,0 Bethard
Jack Draper har sett riktigt fin ut under augusti månad på den amerikanska hardcourten och jag tror han är såpass formstark att han brottar ner i finnen här.

Kyle Edmund vs Casper Ruud. SPEL Edmund +2,5 set till 2.29 Betsson
Första majorn på dryga två år för Edmund efter långa skador som av förklarliga skäl kommer in här med en svårbedömd nivå. Grundspelet har han iallfall för att åtminstone kunna roffa åt sig ett set här med sina offensiva vapen. Testar Edmund +2,5 set här.

Nick Kyrgios vs Thanasi Kokkinakis. SPEL Kokkinakis +2,5 set till 1,70 (BOMBSPEL) Betsson
Detta tror jag kan vara omgångens bästa spel. Dem här två är bästa polare sedan många år tillbaka och ska även spela dubbel ihop i US Open. Kyrgios brukar ha svårt att tända till till max när han möter sina nära vänner och Kokkinakis såg faktiskt riktigt bra ut i Cincinnati. Är det någon Kyrgios unnar framgång och snudd på skulle kunna skänka en match till är det hans närmsta vän Kokkinakis. Nog kanske inte riktigt det kommer ske, men att Kyrgios på något sätt skulle slå igång ”slaktmode” här och dansa hem detta i tre enkla set ser jag som osannolikt.

Jag höjer varningens finger för skräll här, men nöjer mig med att spela safe och ta sethandikapp på Kokkinakis till våldsamt fina 1,70.

**

Blev en hel del matcher det där. Satan så kul dessa kommande två veckor ska bli. Återkommer med nya spel och en större titt på Outrightmarknaden imorgon.

Fridens.

/Monsieur