US OPEN; Årets sista men mäktigaste major på ingång. Bombmatta rond 1.
29 augusti, 2022
Skribenter sökes
18 december, 2022

Tjusigt skrällvärde från New York (3,9)

US OPEN SÖNDAG KL 17.00 – 8-delsfinal

Alejandro Davidovich Fokina vs Matteo Berrettini. SPEL Davidovich Fokina 3,9
BETFAIR
Att Matteo Berrettini är en satans stabil Grand Slam-spelare råder det inget tvivel om och det är numera väldigt sällan han inte når andra veckan i majors, oavsett underlag. Här tror jag dock faktiskt han kan få en hel del problem i den här matchupen.

Jag tycker inte Berrettini imponerar särskilt mycket av det man sett hittills under turneringen och hans backhand fortsätter att vara direkt usel. Räddas såklart han sin sanslöst vassa serve och tunga forehand.

Spanjoren Davidovich Fokina däremot börjar göra allt bättre resultat och växlat upp en hel del under året som gått. Jag tror han har precis dem verktygen som behövs för att göra det riktigt jobbigt för Berrettini här och att vi kan få se en skräll under söndagskvällen. Varför?

1. Davidovich kommer SLAKTA Berrettini i backhandkrossduellerna. Jag förmodar att det kommer vara spanjorens tydliga strategi här, nämligen att hamna i så många krossdueller på backhandsidan som möjligt och antingen invänta misstag från Berra eller välja rätt läge att gå för en rak vinnare Down The Line. Davidovich är dessutom såpass bollbegåvad att han inte alls har några problem att hantera Berrettinis låga slice.

2. Davidovich kan spela i väldigt högt tempo och är dessutom ruskigt kontringsstark. En av Berras svagheter är hans rörelseförmåga ut i hörnorna, där kan han ibland se ut som en klumpig bergsget. Lyckas Davidovich sätta tryck från baslinjen kommer Berrettini få det tufft att hinna runt och bomba med sin forehand.

3. Davidovich har tillräckligt bra serve för att få en hel del gratispoäng mot Berrettinis svaga returer.

Vad talar emot?
Det faktum att Berrettini besitter en av världens bästa forehand och en sylvass serve, såklart. Att Berrettini i grunden är bättre är såklart ingen tvekan om, men till det här oddset är det ett definitivt spelvärde på spanjoren till 3,90.

**

I övrigt är ju kvällen/nattens egentliga höjdpunkt gigantmötet mellan regerande mästaren här i US Open, Daniil Medvedev mot den VANSINNIGT formstarke Nick Kyrgios. Herrejösses vilken batalj det kan bli. Snudd på 2,70 på Dicken Kyrgios lockar en aning.. Kyrgios som dessutom vann ganska komfortabelt i deras senaste möte för bara några veckor sedan.

Till sist kan vi konstatera att Alcaraz ser ruggig ut. Våldsamt imponerande insats igår kväll mot Brooksby.

Fridens.