Kings-Flames
22 december, 2022
AUS OPEN!
3 januari, 2023

Årssummering på ROI 124,8% och långtidsspel inför säsongen 2023.

Dåså, nu jävlar är det snart dags för tennisen att veva igång igen. Och helvete så kul det ska bli. Skönt att slippa behöva fördärva ögonen med eländig VAR-sörja eller någon trött vinterstudio som man blir suicidal bara av att tänka på.

Med lite andra projekt rullandes under året blev det inte riktigt den frekventa uppdatering av spelrekommendationer från mig under 2022 som det varit samtliga år innan dess sedan vi drog igång den här Baren. Det ska det bli ändring på under 2023. Storsatsning för Oddsbaren väntar precis runt hörnet under 2023.

Resultatet då? Jo då, med risk för att låta skrytsam blev det väldigt fina resultat på spelen även i år, även om underlaget och antalet spel det här året var betydligt färre som sagt.

ROI på 124,8 % på samtliga publicerade spel här på sajten och Twitter under året. Kusligt bra siffror och snudd på omöjliga att hålla i det långa loppet på en sådan djup och likvid marknad som ATP-touren.

– Föregående år har undertecknad legat runt 104-113% på alla publicerade spel (över 500spel). Ännu en gång med reservation för en våldsamt dryg ton, men det är det väldigt, väldigt få personer där ute som ens är i närheten av dessa siffror på marknader som är så pass stor och djup som ATP-tourens matchodds.

– Ovanstående siffror till trots, årets bästa spel var utan tvekan det outright-spel vi tog tidigt i våras. Carlos Alcaraz att vinna US OPEN till 21,0 gånger pengarna. https://twitter.com/Oddsbarencom/status/1510265619723300

Jag vräkte där och då ut mig att det mycket möjligt kunde vara årtiondets bästa spel. Låt oss inte fastna i den diskussionen, men med ett dropp på över 300% och att spelet sedan hämtades hem den 11 september 2022 som vinst var det hur som helst onekligen ett fint och satans trevligt spel att bokföra. Ska dock sägas att den unge spanjoren, och nuvarande världsettan, var väldigt illa ute ett par gånger under dem där veckorna i New York.

**

I övrigt får man nog summera tennisåret 2022 som det år då Nadal och Djokovic fortsatte vinna Grand Slam-titlar, och således passerade Roger Federer i mest antal Slams. Federer som dessutom under hösten meddelade sin pensionering. Trist men inte oväntat. Vad mer hände? Kyrgios började ta tennisen på allvar och våra nordiska granngossar Rune och Ruud etablerade sig i den absoluta toppen på riktigt allvar. I övrigt vettefan om det finns särskilt mycket att minnas över tennisåret 2022. Vi blickar framåt istället.

Säsongen smyger igång redan nu under natten med någon form av oklar mix lagtävling. Sedan dröjer det några dagar innan 250-turneringarna i Pune och Adelaide vevar igång som inför-event till vinterns mäktigaste idrottsevent, Australian Open som kickar igång i mitten på januari. Nog lockar det att ta flyget dit och se spektaklet på plats. Magisk stad och turnering på precis alla sätt och vis. Låt oss återkomma med det.

Har vi några roliga långtidsspel inför säsongen 2023? Senaste två åren har det uteblivit, mestadels pga COVID och oklarheten i tävlingsschemat pga det. Åren innan dess har vi kört en hel del långtidsspel med ruskigt fina resultat.

https://www.oddsbaren.com/2017/12/31/investeringsrekommendationer-2018/?preview_id=472&preview_nonce=a767229646&preview=true&_thumbnail_id=473

https://www.oddsbaren.com/2018/12/19/summering-av-spelmassiga-tennisaret-18-och-2019-ars-langtidsinvesteringar-monsieur/?preview_id=3221&preview_nonce=a7f2632d1f&preview=true&_thumbnail_id=3225

https://www.oddsbaren.com/2019/12/30/summering-aret-19-med-hog-roi-avkastning-och-var-investeras-langtidsliren-2020/?preview_id=4110&preview_nonce=e1a99568bf&preview=true&_thumbnail_id=4113

Nackdelen är ju som såklart alltid vid långtidsspel som sträcker sig över ett helt år att man binder upp kapital men till rätt avkastning kan det vara en väl värd investering att göra.

LÅNGTIDSSPEL SÄSONGEN 2023 – BETHARD (bethard.com)

Att sluta året som top8 på världsrankingen:
Felix Auger Aliassime 2,25 – Givet spel. Tror stenhårt på Felix kommande år och han vässar konstant på alla delar av sitt spel med hjälp av den ganska ordentligt rutinerade Toni Nadal vid sin sida. Behärskar alla underlag väldigt väl och har en hög, hög lägstanivå. Jag tror 2023 kan vara året då Felix börjar snudda på GS-titlar. Oavsett vad, top 8 har han i sig utan några som helst tveksamheter.

Denis Shapovalov 7,0 – Kan inte vara många personer i världen som har en sådan sanslös tilltro och hopp gentemot den här gossen som jag har, trots att han nästan alltid gör en besviken. Jag vägrar dock ge upp på karln. Den potentialen och högstanivån som han besitter kommer jag aldrig någonsin kunna lyckas nonchalera.

Att bli bästa britt:
Jack Draper 4,50 – I konkurrens med Dan Evans, Andy Murray, Cam Norrie och Kyle Edmund är det inte enkelt, men det är fanimej inte omöjligt för den delen heller. Lyckas Draper hålla sig borta från större skavanker tror jag stenhårt på att han kommer slå igenom med DUNDER OCH BRAK under 2023. Evans, Murray och Norrie däremot, inte känns dem direkt stekheta? Väldigt fint värde till 4,50.

LÅNGTIDSSPEL SÄSONGEN 2023 – EXPEKT (Expekt.com)

Att sluta året som top10
Fritz 2,5 – Kusligt stabil och behärskar alla underlag. Tog stora steg under förra året men har fortfarande många delar att utveckla, vilket han i rask takt gör. Fritz lär få ett riktigt bra 2023.

Att sluta året som top25
Korda 2,65 – Känns som karln har varit med länge men tittar man i passet ser man att han fortfarande är väldigt ung. Spelar väldigt moget och väldigt allround. Svårslagen. Top25 har han alla verktyg för att kunna greja. Trevligt odds till 2,65.
Draper 2,35 – Likt jag var inne på tidigare. Jag tror Draper kommer slå igenom rejält under 2023.

Att sluta året som top50
Stan Wawrinka 1,97 – Stanimal hade en lång skadefrånvaro innan han gjorde comeback i somras. Gjorde ett par riktigt fina insatser under hösten vilket indikerade på att han börjar hitta tillbaka till någon slags form. Fysiskt är han en av de på touren som tränar hårdast, så med en hel försäsong i ryggen ska han klara av en hel säsong trots sin höga ålder. Magnus Norman tillbaka i tränarboxen. Har dem en sista rusch i sig? Låt oss verkligen hoppas på det. En Wawrinka i någorlunda spelmässig form ska utan tvekan kunna samla ihop tillräckligt med poäng för att klara top50.

Ben Shelton 3,0 – Håll denna pjäs på minnet. Brutalt kraftfull spelare. 20år gammal från USA som utöver sin bombserve har JÄVLIGT vassa grundslag sett till hans storlek. Ben Shelton kan bli en av säsongens absoluta utropstecken. SKYHÖG potential. Gör sitt första hela år som proffs.

Att INTE sluta året som top50
Richard Gasquet 1,60 –
Tiden börjar rinna ut för den otroligt elegant spelande fransosen. Skador, ålder och brist på motivation till att fysiskt hänga med den yngre generationen kommer allt tydligare börja ta ut sin rätt. Än mer än den redan har. Visst kommer han kunna blixtra till i någon mindre tävling här och där, men någon etablerad top50 spelare kommer han aldrig att bli igen. Bra spelvärde.


H2H – vem hamnar bäst på rankingen?
Stefanos Tsitsipas 1,55 vs Alex Zverev ; Zverev har inte spelat tennis på över sju månader sedan han ganska så rejält skadade foten. Jag tror det kommer dröja lång tid innan Zverev med sin gängliga kropp och sin brist på bolltalang hittar tillbaka till ens nära sin bästa form. Vi har sett det med massor av spelare, det tar tid att komma tillbaka. Fråga bara Dominic Thiem. Blir väldigt förvånad om inte greken Tsitsipas får en avsevärt mycket bättre säsong än den genomvidrige tysken får. För övrigt svårt att hitta en h2h-duo med vidrigare personligheter. Pedofilavdelningen på Salberga har säkert en likvärdig duo, men i övrigt får man nog leta länge.


Taylor Fritz 2,40 vs Holger Rune – Nog för att Rune hade en helt makalöst grym höst med riktigt imponerande resultat, men hösttennis i trötta inomhushallar i Europa mot en hel del spelare som helst av allt bara längtar till att säsongen ska ta slut är något heeeeeeeelt annat mot det han nu kommer ställas emot. I takt med Runes framgångar under har ju också således förväntningarna på honom inför den här kommande säsongen skruvats upp något i brutal hästväg. Hur hanterar han det? Bra? Jag ställer mig djävulskt tveksam till det. Vi såg bara hur han hanterade lite motgångar under Franska Öppna. Sällan sett på maken till en oskönare approach, mot precis allt och alla.

Runes mentala styrka kan såklart utvecklats i takt med att han samlat på sig erfarenheter och blivit äldre och allt det där, men det till trots, jag ställer mig fortfarande vansinnigt tveksam till om han redan verkligen är så bra som folk vill få det till. Varken mentalt eller spelmässigt.

Fritz däremot är både äldre, mer rutinerad och i min värld alltjämt en klart, klart stabilare spelare som etablerat sig sedan ganska lång tid tillbaka. Jag tar utan att blinka en stor slant på Fritz mot den vad jag tror, ganska så kraftigt överhypade dansken Rune. Överhypade åtminstone än så länge. Rune kommer så småningom bli fruktansvärt bra. Jämngammal med Alcaraz. Väldigt ung alltså. Ingen jättekämpig framtid till mötes dem två lär ha.

**

Blev lite väl långt inlägg det här känner jag nu.

Nåväl, nu nöjer vi oss där och så ser vi fram emot ett kolossalt nyårsfirande innan vi på riktigt sätter tänderna i tennissäsongen 2023!

Fridens och gott nytt år,
Monsieur