AUS OPEN!
3 januari, 2023
NHL
6 februari, 2023

Bombmatta utrullad inför Australian Open omgång 1.

Inte många timmar kvar innan en av årets sportsliga höjdpunkter drar igång. Årets första Grand Slam i en av världens mysigaste städer, Melbourne. Tyvärr blir det att följa spektaklet hemifrån Sverige och inte på plats. Årets första tennisresa blir istället traditionsenligt till Indian Wells, Palm Springs. Ett av planetens mest mysiga ställen, och jag skulle våga påstå att det knappt finns ett enda arenaområde, världen över, alla sportkategorier, som är trevligare än den plats som Indian Wells går av stapeln på. Stark rekommendation att åka dit.

Åter till Melbourne. Vem står som vinnare om dryga 2 veckor? Låt oss återkomma till det mer utförligt, men vi kan konstatera att positionerna som kollega Dante88 nämnde i föregående inlägg häromveckan (Tsitsipas 32, Medvedev 13 och Kyrgios 21) inte är helt fel att sitta på. Kraftiga oddsdropp på både Tsitsipas och Medvedev. Även om jag egentligen har våldsamt svårt att se Steffe Tsitsi gå hela vägen.

Omgång 1 Australian Open Start måndag kl 01.00 (Vissa matcher spelas tisdag natt)


John Isner vs Adrian Mannarino. SPEL: Över 1,5 tiebreak 2,70 – Expekt
BOMB. MAX. VEV. På tok för högt odds detta. Spelförhållandena i år kommer vara snabba. Gynnar såklart storservare. En annan faktor som många spelare vittnar om är att årets bollar beter sig väldigt flackt. Gynnar därav naturligtvis de som spelar flackt. Vem spelar flackast i hela världen? Jo, Adrian Mannarino som man ibland kan undra om karln någonsin slaget ett top-spinnslag i hela sitt liv. Oavsett vad, min poäng är att dessa två herrar kommer ha svårt att bryta varandras serve. Tiebreak-kalas? Väldigt mycket talar för det. GALET bra odds till 2,70 att vi får minst två stycken tiebreaks här.

**

Kyle Edmund vs Jannik Sinner. SPEL Edmund +8,5 gem handikapp 2,02 – Expekt
Edmund med långt skadeuppehåll bakom sig är såklart rejäl underdog här men en Sinner med väldigt tveksam fysisk status i 30-35graders värme är ingen jag skulle lita på går ut och slaktar britten Edmund här. Sinner såg väldigt blek ut mot Korda förra veckan och det var någon slags småskada som lurade i bakgrunden. Att Edmund täcker 8,5-linan här till dubbla pengen tar jag utan att blinka. Jag tycker faktiskt Edmund såg helt okej ut i Adelaide förra veckan trots förlust i raka set. Edmund som för övrigt otroligt nog varit framme i semifinal i den här turneringen. Det året, 2018, var vi från Baren på plats nere i Melbourne när Federer vann sin 20e och sista Grand Slam. Han kommer saknas i dessa majors, den gode farbror Roger.

**

Jack Draper vs Rafa Nadal. SPEL Draper 3,30 – Betfair
Draper går från klarhet till klarhet och såg vass ut nu senast i Adelaide. Han har power så det räcker och blir över för att sätta press på Nadals allt sämre försvar. Nadals status känns oklarare än på många år. Jag tycker det här på förhand känns jämnare än vad oddsen indikerar. Klart värt en chanspeng till 3,30 på britten. Nadal har dessutom gått ut och klagat på hur han inte trivs med bollarna och att dem missgynnar de som vill spela med spinn. Ingen spelare i världshistorien har spelat med mer spinn än Nadal, så ja, det är negativt för spanjoren.

**
Kwon vs Eubanks. SPEL KWON 1,68 – 10bet
Här bör man blåsa på rejält. Jag tror marknaden överreagerar på det faktum att Kwon eventuellt kan tänkas sliten efter sin fina titel igår i Adelaide. Men alltså, det är ingen alkoholiserad spårvagns-chaufför vi har att göra med. Kwon är en robot. Väger ungefär lika mycket som en fjäder. Att han inte skulle klara av att återhämta sig på två hela dagar ser jag som trams. Lär ju snarare komma in här FULLPROPPAD med energi och självförtroende efter att precis ha gjort den bästa tävlingsvecka i hans liv och spelat tennis på en helt makalöst hög nivå. Slog dessutom riktigt vassa spelare på vägen.

Kwons rappa tempo på Eubanks yviga stora svingar. Jag såg hur Eubanks blev totalt slaktad av Goffins höga tempo förra veckan. Kwon är numera en bättre version av Goffin. Eubanks backhand kommer bli uppäten. 1,40 hade jag suttit detta odds till. 1,68 är med andra ord högt. Oj. Så. Högt.

**
Y.Wu vs C.Moutet. SPEL Wu 1,66 – Betfair
Moutet på snabb hardcourt är direkt svag. Wu på snabb hardcourt, hans absoluta favoritunderlag. Wu på uppgång och lär slå igenom med dunder och brak det här året. Moutet har inte spelat sedan början på november. Minst 10-15 punkter högt på kinespacket här.

**
Ugo Humbert vs Richard Gasquet. SPEL Humbert 2,20 – 10bet
Gasquet tog sin första titel på flera år häromdagen när han vann i Auckland efter en ruggigt fin upphämtning i finalen. Att Gasquet besitter en enorm jävla talang vet vi alla om. Spelar dessutom kanske den vackraste tennisen på hela touren. Men. Ett stort men. Gasquet må vara en gudabenådad bolltalang, men fysiskt är han kanske sämst på hela ATP-touren. Orkar han ladda om och spela en 5-setare i 35 graders värme? Jag är skeptisk till det. Jag har sett Humberts alla matcher inför den här turneringen senaste veckorna och även om resultaten gått emot tycker jag ändå han sett ganska så skaplig ut. Blixtsnabba spelförutsättningar gynnar honom å det grövsta. Jag tror Ugo har jättechans här. 50/50. 2,20 är bra odds.

**
Q Halys vs Stefanos Tsitsipas. SPEL Halys +2,5 set till 1,80 Expekt
Halys spelade periodvis bländande i både Auckland och Adelaide förra och förrförra veckan. Servar brutalt bra och visat ett sanslöst självförtroende i sitt offensiva spel. Jag tror Tsitsipas kommer få svettas här. Återigen. Snabba spelförhållanden. Gynnar de utpräglade attackspelarna. Dessutom, Tsitsipas är en annan spelare utöver Nadal som jobbar väldigt mycket med spinn i sina grundslag. Om bollen nu ter sig så ”dött” och flackt som en del spelare vill hävda, då är det nackdel för en sådan som Tsitsipas. Jag tror Halys kniper minst ett set här. 1,80 klart spelbart.

**
Jiri Lehecka vs Borna Coric. SPEL Lehecka 3,40 – betfair
Lehecka är en annan ung spelare som lär blomma ut rejält i år. Har nästan allt i sitt spel och satans tunga grundslag från baslinjen. Sett riktigt fin ut i United Cup och nu senast i Auckland. Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om han skräller och slår ut Coric här. Alldeles för högt odds här för att avstå.

*

Blev en hel del det där. Vi nöjer oss så. Håll utkik här och på twitter för kommande lir och tankar under dessa två ljuvliga veckor vi har framför oss innan lite välbehövlig semester väntar. Men först, totalt slukande av precis allt nerifrån down under och specifikt Melbourne Tennis Park.